Glutenfri
Pannestekt kyllingbryst med trøffel- og sellerikrem
servert med potetkaker, rosettkål og sitronsmørsausRetten har ingen vurdering
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter·
- Selleri
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Bakepotet
2 stk
Smør
1–2 ss
Melk
2 dl
Sellerirot
300 g
Trøffelolje
½–1 pakke
Smør
1 ss
Kyllingbryst med skinn
300 g
Rosettkål
1 pakke
Kryddermiks med fennikel og pepper
1 pakke
Mandelflak
1 pakke
Smørsaus
½–1 pakke
Sitron
½–1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 908 kcal
- Fett: 47 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader over- og undervarme.
Smelt 1–2 ss smør i en liten kjele. Skyll og kutt potetene i tynne skiver. Dekk en ildfast form eller rund springform med bakepapir, og legg et lag med potetskiver i formen, slik at skivene overlapper hverandre. Pensle med litt smøret, og krydre med salt og pepper. Gjenta dette til alle potetskivene er brukt. Hell eventuelle rester av smøret over til slutt. Stek potetkaken midt i ovnen i omtrent 30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. La potetkaken hvile i 5 minutter, og kutt den i mindre stykker ved servering.
Skrell og kutt selleriroten i terninger. Ha sellerien i en kjele sammen med melken. Kok sellerien under lokk i omtrent 15 minutter, eller til den er helt gjennomkokt. Sil av melken når sellerien er mør, men spar på melken. Kjør sellerien sammen med 1 ss smør til en jevn krem med en stavmikser, mens du sper med melken til ønsket konsistens. Smak til med trøffeloljen, salt og pepper.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen over i en ildfast form med skinnsiden opp, og stek den i ovnen under potetene i 8–10 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet.
Skyll rosettkålen. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek rosettkålen under omrøring i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Krydre med kryddermiksen og litt salt, og topp med mandelflakene ved servering.
Ha sausen i en liten kjele, og varm opp på middels varme. Skyll og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen. Smak til sausen med sitronskallet og saften fra sitronen rett før servering.
Vel bekomme!
- Vin:
- Lyrarakis Assyrtiko Vóila (Vmp nr: 10137001). En gresk hvitvin laget på druen assyrtiko, med frisk syre som passer godt med de fete potetkakene. Den mineralske stilen og gode fylden komplementerer sellerikremen og sausen.
- Alkoholfritt alternativ:
- J. Gasco Lemonade (Vmp nr: 12970104). En frisk limonade som tar igjen sitrusen i sausen. Syrlig og leskende alternativ med lette bobler.