Boeuf bourguignon servert med trøffel-potetpurè og konfitert hvitløksgremolata

Boeuf bourguignon servert med trøffel-potetpurè

og konfitert hvitløksgremolata
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • vann
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • pepper
Gulrøtter
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Aromasopp
100 g
Langtidskokt storfebog
250 g
Bacon
150 g
Rødvinssaus
½–1 pakke
(Melk)
Oksebuljong
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Hvetemel
1 ss
(Hvete)
Vann
2 dl
Poteter
350 g
Lettmelk
1–2 dl
(Melk, Laktose)
Trøffelolje
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Hvitløksfedd
3 stk
Sitron
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1145 kcal
  • Fett: 81 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell gulrøttene og sjalottløken, og børst vekk eventuelle jordrester fra soppen. Kutt gulrøttene i to på langs, og deretter i grove skiver på skrå. Kutt sjalottløken i ringer på omtrent 1 cm, og hver sopp i 4 båter. Ta bogen ut av pakken, men ta vare på kraften.
Skrell potetene og kok dem i usaltet vann i 25–30 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1–2 dl melk, litt og litt, under omrøring, til pureèn har ønsket konsistens. Om dere ønsker en glattere potetpurè kan den presses igjennom et dørslag. Smak til med trøffeloljen, salt og pepper.
 Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet under omrøring i omtrent 4 minutter, eller til det er gyllent. Ha baconet over på en tallerken. Stek soppen, løken og gulrøttene fra steg 1 i baconfettet i 2 minutter. Smelt 1 ss smør i gryten, og vend inn 1 ss mel. Tilsett baconet, bogen og kraften fra pakken, rødvinssausen, oksebuljongen og 2 dl vann.
 Gi det hele et raskt oppkok, og skru ned til middels varme. La gryten småkoke under lokk i 10–15 minutter, eller til grønnsakene er møre og kjøttet har falt litt fra hverandre. Smak til gryten med salt og pepper.
Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Skyll sitronen og persillen. Finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern. Varm opp 1 dl olivenolje i en liten kjele på middels høy varme, og ha i hvitløken. La hvitløken småkoke i omtrent 3 minutter. Avkjøl oljen i et par minutter, og ha i persillen og sitronskallet. Kjør det hele sammen med en stavmikser, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. 
God middag!