Massamancurry-panert tofu servert med eggenudler, hjemmelaget peanøttsaus og frisk salat
Vegetar

Massamancurry-panert tofu servert med eggenudler, hjemmelaget peanøttsaus og frisk salat

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • vann
  • hvetemel
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • salt
  • pepper
Lime
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Peanøtter
40 g
(Peanøtter, Nøtter)
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Sukker
½ ts
Vann
4 ss
Tofu
1 pakke
(Soya)
Massaman currypaste
½–1 pakke
Panko
1 pakke
(Hvete)
Hvetemel
2 ss
Vann
3 ss
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Koriander
1 bunt
Pak choy
1 stk
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 859 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 90 g
  • Protein: 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Peanøttsausen kan fint serveres kald. Wok rødløken, gulrøttene og pak choyen i en varm stekepanne med litt olje, hvis dere heller foretrekker det.

Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen på et rivjern, og skrell hvitløken. Ha peanøttene i en liten kjele sammen med hvitløken, ½ ts sukker, 4 ss vann og soyasausen. Kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn saus. Varm sausen forsiktig opp, og hold den lun på lav varme frem til servering. Smak til med saft fra limen og eventuelt mer soyasaus og sukker, og vend inn limeskallet rett før servering.  
 Ha currypasten i en skål, og pisk inn 3 ss vann. Ha 2 ss hvetemel på en annen skål, og pankoen på en tredje. Vend tofuen først i melet, så i curryen, og til slutt i pankoen. Pass på at tofuen er dekket med panering på alle kanter. 
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
 Skyll korianderen og pak choyen, og skrell gulroten og løken. Grovhakk korianderen og kutt pak choyen i grove strimler. Kutt løken og gulroten i tynne strimler. Ha ingefærblandingen i en salatbolle sammen med 1 ts eddik, og smak til med salt og pepper. Vend inn pak choyen, gulroten og løken, og topp med korianderen og sesamfrøene ved servering. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuen i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen og sprø. Del gjerne tofuen i skiver før servering. 
Fordel nudlene i skåler, og topp med peanøttsausen, salaten og tofuen. Server eventuelle resten av currypasten til retten. 
Vel bekomme!