Pannestekt torsk med ponzu og hjemmelaget grønn currysaus, servert med svart rissalat

Pannestekt torsk med ponzu og hjemmelaget grønn currysaus

servert med svart rissalat
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
18 Ingredienser
Ponzuglasert og pannestekt torskefilet, servert med hjemmelaget grønn currysaus og svart rissalat med edamamebønner, gulrøtter koriander og rødkål.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitrongress
1 stk
Grønn chili
1 stk
Spinat
50 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
1½ dl
Svart ris
125 g
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Gulrot
1 stk
Rødkål
150 g
Koriander
1 bunt
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Lime
½ stk
Sesam- og chilisaus
½–1 pakke
(Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
Torskefilet
325 g
(Fisk)
Ponzusaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 780 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Skyll sitrongresset, press det med den flate siden av kniven, og kutt det i to. Skyll og finhakk ønsket mengde av chilien. Skyll spinaten.
 Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken, chilien og sitrongresset i omtrent 2 minutter. Tilsett buljongen, 1½ dl vann og kokoskremen. Gi det hele et oppkok, skru ned varmen, og la curryen småkoke i 10–15 minutter. Tilsett spinaten når det gjenstår 3 minutter av koketiden.  
Tilbered risen som anvist på pakken. Skrell og kutt gulroten i tynne strimler. Fjern det ytterste laget på rødkålen, og kutt kålen i tynne strimler. Skyll korianderen, og plukk bladene fra stilkene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i et par minutter, til de er gylne. Ha saften fra halve limen og sesam- og chilisausen i en bolle. 
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på den ene siden. Tilsett ponzusausen, snu fisken, og stek den i 1–2 minutter på den andre siden mens du øser smøret over fisken med en skje. Skru av varmen, og la fisken hvile frem til servering. 
 Ha edamamebønnene i kjelen med risen de siste 2 minuttene av risens koketid. Hell av vannet, og la risen og bønnene dampe fra seg. Vend risen, bønnene, gulroten og rødkålen inn i marinaden fra punkt 3. Topp med sesamfrøene og korianderbladene rett før servering. 
  Fjern sitrongresset fra curryen, og kjør sausen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og saften fra resten av limen. 
Vel bekomme!