Pannestekt kyllingbryst og belugalinse-cassoulet, servert med bakte beter og trøffelsmør

Pannestekt kyllingbryst og belugalinse-cassoulet

servert med bakte beter og trøffelsmør
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
14 Ingredienser
En fyldig og smaksrik cassoulet med belugalinser, estragon og Grana Padano. Servert med kyllingbryst, bakte rødbeter med persille og trøffelsmør.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • smør
  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
Rødbeter
2 stk
Gulbete
½–1 stk
Honning
½–1 pakke
Bladpersille
1 bunt
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Hønsebuljong
1 pakke
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Estragon
½–1 bunt
Belugalinser
125 g
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
4–6 dl
Grønne bønner
150 g
Kyllingbryst
300 g
Smør
1 ss
(Melk)
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Trøffelolje
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 839 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 53 g
  • Protein: 61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp 6 dl vann i en kjele sammen med hønsebuljongen. 
Skrell alle betene. Kutt gulbeten i tynne strimler, og rødbetene i båter. Skyll persillen, og plukk bladene av stilkene. Ha rødbetene i en ildfast form, og ha over honningen, litt olje, salt og pepper. Stek rødbeten i ovnen i omtrent 25 minutter. Legg gulbeten og persillen i en bolle, og vend inn litt olivenolje, 1 ts eddik, salt og pepper rett før servering.
 Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken, og skyll og finhakk estragonbladene. Skyll linsene i kaldt vann. Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 2 minutter. Tilsett linsene og 4 dl av buljongen fra punkt 1, og gi det et oppkok. Kok linsene i 16–18 minutter, til de er møre og har ønsket konsistens, gjerne litt flytende. Spe med resten av buljongen om nødvendig. 
 Skyll og kutt vekk endene på bønnene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen med en skje. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–12 minutter. Stek bønnene i fettet i stekepannen på høy varme i omtrent 2 minutter, og krydre med litt salt og pepper. La kyllingen hvile i 5 minutter før den kuttes i skiver.    
Finriv Grana Padanoen på et rivjern over linsecassouleten, og vend den inn sammen med 1 ss smør og ønsket mengde av estragonen. Smak til med salt og pepper.
Smelt kryddersmøret i en liten kjele på lav varme, og vend inn ønsket mengde av trøffeloljen.
Vel bekomme!