Asiatisk kremet fiskesuppe med ponzubakt lyr og purre, servert med nudler og friske grønnsaker

Fiskelykke

Laktosefri

Asiatisk kremet fiskesuppe med ponzubakt lyr og purre

servert med nudler og friske grønnsaker
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
13 Ingredienser
En varmende, kremet asiatisk suppe med harmoniske smaker. Ponzubakt lyr og fargerike grønnsaker gir det lille ekstra som løfter retten!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • pepper
  • olje
  • salt
Gul løk
1 stk
Sitrongress
1 stk
Garam masala
1 pose
Kokoskrem
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Vann
5 dl
Purre
½–1 stk
Lyrfilet
325 g
(Fisk)
Ponzusaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Grønne bønner
150 g
Koriander
1 bunt
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 656 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 66 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har dere ekstra tid kan purren kuttes i tykke skiver og stekes i en stekepanne med litt olje på høy varme før den bakes med fisken i ovnen. Da får man frem mer karakter i purren og farge på retten.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, knus og del sitrongresset i fire biter. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Fres løken, sitrongresset og garam masalaen i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Ha i kokoskremen og 5 dl vann. Kok opp og la suppen småkoke i 10–12 minutter. 
 Kutt purren i tynne ringer, og skyll dem godt i kaldt vann. Tørk purren, fordel den i en ildfast form, og ha over litt olje, salt og pepper. Legg fisken i en annen smurt ildfast form, og hell ponzusausen over. Stek purren og fisken midt i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren, og purren er mør. 
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Ta ut sitrongresset. Kjør suppen sammen med en stavmikser eller i en blender. Ha væsken fra fiskeformen fra steg 3 i suppen, og smak til med soyasausen. La suppen stå på svak varme frem til servering.
 Skyll bønnene og korianderen. Kutt vekk endene på bønnene og plukk bladene av korianderen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek bønnene og rødkålen under omrøring i 2–3 minutter, og krydre med salt og pepper. 
Ha nudlene i skåler, og fordel purren og grønnsakene over. Flak fisken, og topp med fiskestykkene og korianderen, og hell suppen i skålene. Vel bekomme! 
Vel bekomme!