Loaded fries med bacon, speilegg, trøffeldressing og sylta chili

Loaded fries med bacon, speilegg, trøffeldressing og sylta chili

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvitvinseddik
  • sukker
  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
700 g
Søtpoteter
2 stk
Rød chili
1 stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitvinseddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
1 dl
Baconterninger
300 g
Egg
4 stk
(Egg)
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Trøffelolje
1 pakke
Tomater
3 stk
Ruccola
100 g
Grana Padano
2 pakke
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 62 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene og søtpotetene, og skrell dem hvis du vil. Kutt potetene og søtpotetene i tynne jevnstore staver. Fordel potetene og søtpotetene utover to stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og søtpotetene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Vend om på potetene og søtpotetene en gang under steketiden. Bytt gjerne plass på stekebrettene underveis i steketiden for et jevnere resultat.    
 Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ha chilien og løken i laken, og ta kjelen av varmen. La chilien og løken trekke i laken frem til servering. 
Ha aiolien og rømmen i en liten skål og smak til med trøffelolje, litt salt og pepper.  
 Ha baconterningene i en stekepanne, og varm opp til høy varme. Stek baconet i omtrent 5 minutter, eller til det er sprøtt. La baconet renne av seg på et kjøkkenpapir. Stek speileggene i litt av baconfettet.  
 Skyll og kutt tomatene i store terninger. Skyll og tørk ruccolaen.  
Fordel friesene på tallerkener eller et stort serveringsfat og riv osten over. Topp med bacon, egg, sylta chili, tomat, ruccola og trøffeldressingen. 
Vel bekomme!