Smørstekt minuttbiff og bakte poteter
servert med aromasopp, aspargesbønner og chili-bearnèsNy oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Smørstekt tynnskåret mørbradbiff servert med sprøstekte småpoteter, hvitløksstekt aromasopp og grønne bønner, og bearnès smaksatt med srirachasaus.
Smørstekt tynnskåret mørbradbiff servert med sprøstekte småpoteter, hvitløksstekt aromasopp og grønne bønner, og bearnès smaksatt med srirachasaus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Småpoteter
300 g
Bladpersille
1 bunt
Hvitløksfedd
2 stk
Grønne bønner
150 g
Aromasopp
100 g
Rødløk
1 stk
Honning
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Eddik 7 %
1 ss
Mørbrad
300 g
Smør
1 ss
Bearnéssaus
1 pakke
Srirachasaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 657 kcal
- Fett:
- 35 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i to. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekte og lett sprø. Skyll og dra bladene av persillen, og vend dem inn med de ferdigstekte potetene rett før servering.
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll de grønne bønnene og børst vekk eventuelle jordrester fra soppen. Fjern endene på bønnene og kutt dem i to. Kutt soppen i 4–6 båter, avhengig av størrelsen.
Skrell og kutt løken i tykke båter, og legg dem i litt aluminiumsfolie sammen med honningen, 1 ss eddik, 1 ss olivenolje og litt salt. Pakk folien rundt løken, og bak den i ovnen når det gjenstår 15 minutter av potetenes steketid, eller til den er mør og flaker seg lett.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en stekeskorpe. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske. Ha kjøttet over på en tallerken, la det hvile i 5 minutter, og skjær det i tynne strimler før servering.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen under omrøring i 3–4 minutter. Tilsett hvitløken og bønnene, og stek det hele videre i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Ha sausen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med ønsket mengde av srirachasausen før servering.
Vel bekomme!
- Vin:
- Luis Seabra Xisto Ilimitado 2021 (Vmp nr: 6979501). En fruktig og fyldig rødvin fra Portugal. Vinen har en bra lengde og gode tanniner som passer godt til kjøttet og de fyldige smakene i retten. Vinen har også en god syre som bryter med den fete sausen.
- Alkoholfritt alternativ:
- Askim Årgang Eple & Aronia (Vmp nr: 15885001). En saftig og frisk eple- og aroniajuice. Juicen har hint av urter og krydder som passer godt til retten.