Smørstekt minuttbiff og bakte poteter, servert med aromasopp, aspargesbønner og chili-bearnès

Smørstekt minuttbiff og bakte poteter

servert med aromasopp, aspargesbønner og chili-bearnès
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
9 Ingredienser
Smørstekt tynnskåret mørbradbiff servert med sprøstekte småpoteter, hvitløksstekt aromasopp og grønne bønner, og bearnès smaksatt med srirachasaus.

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olje
Småpoteter
600 g
Bladpersille
1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønne bønner
150 g
Aromasopp
200 g
Mørbrad
600 g
Smør
1 ss
(Melk)
Bearnéssaus
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Melk, Laktose)
Srirachasaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 450 kcal
  • Fett: 18 g
  • Karbohydrater: 33 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i to. Dekk et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Legg potetene med snittflatene ned på brettet, og ringle over litt mer olje. Stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekte og sprø. Skyll og finhakk persillen, og vend den inn med de ferdigstekte potetene rett før servering. 
Skrell hvitløken og rødløken. Skyll de grønne bønnene og børst vekk eventuelle jordrester fra soppen. Finhakk hvitløken og kutt rødløken i tynne båter. Fjern endene på bønnene, og kutt dem i to. Kutt soppen i 4–6 båter, avhengig av størrelsen. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på hver side, til det har fått en stekeskorpe. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske. Ha kjøttet over på en tallerken, la det hvile i 5 minutter, og skjær det i tynne skiver før servering.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen under omrøring i 3–4 minutter. Tilsett hvitløken, rødløken og bønnene, og stek det hele videre i 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper. 
 Ha sausen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med ønsket mengde av srirachasausen før servering. 
Vel bekomme!