Sitruskrydret svinefilet med hasselbackpoteter og smørglasert kål med eple, servert med trøffelsaus
Laktosefri
Glutenfri

Sitruskrydret svinefilet med hasselbackpoteter

smørglasert kål med eple, servert med rødvinssaus
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
11 Ingredienser
Helstekt svinefilet med sitruskrydder, servert med hasselbackpoteter med hvitløk og ost, smørglasert rødkål med eple og rødvinssaus med trøffelolje.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Hvitløksfedd
1 stk
Poteter
350 g
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Sjalottløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Grønnkål
50 g
Smør
1 ss
(Melk)
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Trøffelolje
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 606 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk et steketermometer om du har. Kjøttet skal ha en kjernetemperatur på 65–68 grader.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 25 minutter. Finriv osten på et rivjern.
Skrell og kutt sjalottløken i tynne skiver. Skyll og kutt eplet i terninger.  
 Ta potetene ut av ovnen, og skru ned varmen til 210 grader.  Fordel hvitløken, osten og litt smør på hver av potetene. Stek det hele videre i 10–12 minutter, eller til potetene er møre og osten er gyllen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet raskt på alle sider, til det har en jevn stekeskorpe. Legg kjøttet i formen med potetene når det gjenstår 8–10 minutter av potetenes steketid, og stek det ferdig med potetene (se tips). Krydre kjøttet med sitruskrydderet, og la det hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.  
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, rødkålen og grønnkålen under omrøring i 2–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett 1 ss smør, og stek videre i 1 minutt. Vend inn epleterningene til slutt.  
 Hell rødvinssausen over i en kjele, og kok opp på lav varme under omrøring. Smak til med ønsket mengde av trøffeloljen. 
Vel bekomme!