Kveite i asiatisk smørsaus
med søtpotetpurè, kokoskremet svart ris og spicy pak choyNy oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Svart ris
125 g
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
3 dl
Søtpotet
1 stk
Ingefær
1 bit
Smør
1 ss
Vann
1 dl
Rødløk
1 stk
Pak choy
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Kveitefilet m/skinn
325 g
Kryddersmør
½ pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 923 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 79 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp 3 dl vann og buljongen i en kjele. Tilsett kokoskremen og risen, og la det småkoke under lokk i omtrent 35 minutter, eller til risen er gjennomkokt.
Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetterningene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekt. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern.
Skrell løken og kutt den og pak choyen i båter. Skyll pak choyen innvendig. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 1 minutt på hver side, og ha den over i en ildfast form med skinnsiden opp.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Tilsett kryddersmøret, og la det koke i 2–3 minutter, til det får en nøttebrun farge. Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern, og ha det over i en liten skål. Skru ned varmen på smøret, tilsett ingefærblandingen og soyasausen, og smak til med saften fra limen. Hell smøret over fisken, og stek den i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen og løken i omtrent 3 minutter. Vend inn limeskallet og krydre med litt salt og ønsket mengde av chiliflakene.
Ha søtpoteten, ønsket mengde av ingefæren, 1 ss smør og 1 dl vann over i et litermål. Kjør det hele sammen til en glatt purè med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!
- Vin:
- Sophie Schaal Alsace Riesling 2023 (Vmp nr: 17210901). En fruktig og tørr Riesling fra Alsace i Frankrike. Vinen har preg av sitrus og steinfrukt, men har en myk syre som passer godt til fisk og en rett med litt spice.
- Alkoholfritt alternativ:
- Ringi Summerred Gårdspresset eple (Vmp nr: 1079101). En saftig og frisk eplemost på summerred epler passer utmerket til en rett med sterke elementer, samt hvit fisk.