Kveite i asiatisk smørsaus med søtpoteturè, kokoskremet svart ris og spicy pak choy

Kveite i asiatisk smørsaus

med søtpotetpurè, kokoskremet svart ris og spicy pak choy
Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Svart ris
125 g
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
3 dl
Søtpotet
1 stk
Ingefær
1 bit
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
1 dl
Rødløk
1 stk
Pak choy
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Kveitefilet m/skinn
325 g
(Fisk)
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
923 kcal
Fett:
50 g
Karbohydrater:
79 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Kok opp 3 dl vann og buljongen i en kjele. Tilsett kokoskremen og risen, og la det småkoke under lokk i omtrent 35 minutter, eller til risen er gjennomkokt. 
 Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetterningene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekt. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern.
Skrell løken og kutt den og pak choyen i båter. Skyll pak choyen innvendig. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 1 minutt på hver side, og ha den over i en ildfast form med skinnsiden opp.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Tilsett kryddersmøret, og la det koke i 2–3 minutter, til det får en nøttebrun farge. Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern, og ha det over i en liten skål. Skru ned varmen på smøret, tilsett ingefærblandingen og soyasausen, og smak til med saften fra limen. Hell smøret over fisken, og stek den i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pak choyen og løken i omtrent 3 minutter. Vend inn limeskallet og krydre med litt salt og ønsket mengde av chiliflakene.
Ha søtpoteten, ønsket mengde av ingefæren, 1 ss smør og 1 dl vann over i et litermål. Kjør det hele sammen til en glatt purè med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!