Bulgursalat med paprika og mynte
servert med kyllingkaker, granateple og yoghurtdressingNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Bulgur
125 g
Mynte
½ bunt
Gul paprika
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
2 stk
Smør
2 ss
Yoghurt naturell
1 pakke
Sitron
½ stk
Honning
½–1 pakke
Kyllingkaker
300 g
Persillade
½–1 pakke
Granateple
1 stk
Mynte
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 781 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 70 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La litt varmt vann renne over pakken med honning før den åpnes, da blir honningen flytende og lettere å få ut av pakken.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Skyll hele mynten, paprikaen og sitronen. Skrell rødløken og hvitløken. Plukk bladene av halve mynten og grovhakk resten. Kutt paprikaen i terninger, og finhakk rødløken og hvitløken. Finriv skallet av sitronen (kun det gule) på et rivjern, og ha det over i en liten skål.
Ha yoghurten og honningen i skålen med sitronskallet fra forrige punkt, og rør det godt sammen (se tips). Smak til med salt og pepper.
Smelt 2 ss smør i en kjele, og la det bruse på middels høy varme til det er lysebrunt. Vend inn hvitløken, paprikaen og løken, og la det steke i 2 minutter. Vend inn den ferdigkokte bulguren og den grovhakkede mynten rett før servering, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Del kyllingkakene i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene under omrøring i omtrent 4 minutter og krydre med persilladen.
Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene (gjerne i en bolle med vann for å unngå søl). Fordel bulgursalaten på tallerkener, og topp med kyllingkakene, yoghurtdressingen, granateplekjernene og myntebladene.
Vel bekomme!