Bulgursalat med paprika og mynte, servert med kyllingkaker, granateple og yoghurtdressing

Bulgursalat med paprika og mynte

servert med kyllingkaker, granateple og yoghurtdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Bulgur
125 g
(Hvete)
Mynte
½ bunt
Gul paprika
1 stk
Sitron
½ stk
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
2 stk
Smør
2 ss
(Melk)
Yoghurt naturell
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Honning
½–1 pakke
Kyllingkaker
300 g
Persillade
½–1 pakke
(Sulfitt)
Granateple
1 stk
Mynte
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
781 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
70 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La litt varmt vann renne over pakken med honning før den åpnes, da blir honningen flytende og lettere å få ut av pakken.

Tilbered bulguren som anvist på pakken. Skyll hele mynten, paprikaen og sitronen. Skrell rødløken og hvitløken. Plukk bladene av halve mynten og grovhakk resten. Kutt paprikaen i terninger, og finhakk rødløken og hvitløken. Finriv skallet av sitronen (kun det gule) på et rivjern, og ha det over i en liten skål. 
Ha yoghurten og honningen i skålen med sitronskallet fra forrige punkt, og rør det godt sammen (se tips). Smak til med salt og pepper.
Smelt 2 ss smør i en kjele, og la det bruse på middels høy varme til det er lysebrunt. Vend inn hvitløken, paprikaen og løken, og la det steke i 2 minutter. Vend inn den ferdigkokte bulguren og den grovhakkede mynten rett før servering, og smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Del kyllingkakene i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkakene under omrøring i omtrent 4 minutter og krydre med persilladen. 
Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene (gjerne i en bolle med vann for å unngå søl). Fordel bulgursalaten på tallerkener, og topp med kyllingkakene, yoghurtdressingen, granateplekjernene og myntebladene. 
Vel bekomme!