Sous vide kyllingfilet i rødvinssaus
med tomatsalat og persilladepoteterNy oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Småpoteter
300 g
Persillade
1 pakke
Smør
½ ss
Cajun sous vide-kyllingfilet
300 g
Rødvinssaus
1 pakke
Vann
½ dl
Tomat
1 stk
Rødløk
½–1 stk
Tobladssalat
50 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 527 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 36 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Knus de kokte potetene lett med en sleiv, og vend inn smøret og kryddermiksen.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte.
Ta kyllingen ut fra pakken og del den i to på langs. Ha kraften fra pakken i en kjele sammen med rødvinssausen. Skyll ut sauspakken med ½ dl vann og ha dette i kjelen sammen med kyllingen. Kok under lokk over middels varme i 10 minutter.
Skyll tomaten og skrell løken. Kutt tomaten i tynne båter og løken i tynne skiver. Ha tomaten og løken i en serveringsbolle sammen med salaten, og vend inn 1 ss olivenolje, ½ ss eddik, og litt salt og pepper.
Hell vannet fra de ferdigkokte potetene, og vend inn ½ ss smør og persilladen.
Vel bekomme!