Spicy ramen med mørkokt svinebog og nudler, syrlig rødkål, edamamebønner og soyamarinerte egg

Verden rundt

Laktosefri

Spicy ramen med mørkokt svinebog og nudler

syrlig rødkål, edamamebønner og soyamarinerte egg
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
En kremet, spicy ramen servert med soyamarinerte egg, tynnskåret svinebog og edamamebønner. En skikkelig smakfull Japansk suppe.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • vann
Egg
2 stk
(Egg)
Hvitløksfedd
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Kokoskrem
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Srirachasaus
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
5 dl
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Edamamebønner
1 pakke
(Soya)
Mørkokt svinebog
300 g
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
742 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
54 g
Protein:
55 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag gjerne eggene dagen før for enda mer smak. Ha dem da i kjøleskapet. Hvis dere ønsker kan kjøttet varmes i buljongen enten før det kuttes i omtrent 10 minutter, eller i et par minutter etter det er kuttet.

 Kok eggene i 6 minutter. Skrell og finriv hvitløken på et rivjern, og ha den i en brødpose sammen med soyasausen. Avkjøl og skrell de ferdigkokte eggene, og legg dem i brødposen. Fjern luften fra posen og knyt den igjen. La eggene marinere til resten av retten er klar, og del dem i to rett før servering.
Kok opp 5 dl vann i en kjele sammen med kokoskremen og hønsebuljongen. La buljongen småkoke i omtrent 10 minutter. 
  Ha kålen i en skål, og press over saften fra halve limen. Krydre med litt salt, og bland godt. La kålsalaten marinere på kjøkkenbenken frem til servering.  
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Kok edamamebønnene i vannet med nudlene de siste to minuttene av nudlenes koketid. Hell av vannet og la det dampe av seg. 
Smak til buljongen med srirachasausen, saften fra resten av limen og litt av soyasausen som er i posen med eggene. 
Ta kjøttet ut fra pakken, og ha kraften som er igjen i pakken over i suppen. Kutt kjøttet i tynne skiver (se tips).Skyll og grovhakk korianderen. Finn fram 2 dype skåler, og legg noen skiver av kjøttet oppi langs kanten. Legg så i nudlene og bønnene, og topp med den syrlige rødkålen, eggene og korianderen, og hell suppen forsiktig rundt det hele. 
Vel bekomme!