Marokkansk Shakshuka
tomatsaus med kjøttboller, egg og varme brød, toppet med fetaostRetten har ingen vurdering
Under 45 min
17 Ingredienser
Ordet shakshouka er arabisk slang, og betyr «en blanding». Ordet er hentet fra verbet «shakka», som betyr «å klumpe seg sammen».
Ordet shakshouka er arabisk slang, og betyr «en blanding». Ordet er hentet fra verbet «shakka», som betyr «å klumpe seg sammen».
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Sukker
- vann
- salt
- olje
- pepper
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gul paprika
1 stk
Ras el hanout
½–1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Tomatpuré
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Sukker
1 ts
Vann
½ dl
Bladpersille
½ bunt
Kjøttdeig
300 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Salt
½ ts
Egg
2 stk
Rustikke multibrød
2 stk
Fetaost
50 g
Bladpersille
½ bunt
Chiliflak
½ pakke
Yoghurt naturell
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 879 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 74 g
- Protein: 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare litt tid kan dere la være å rulle boller av kjøttdeigen.
Skrell løken og hvitløken, og skyll paprikaen. Finhakk hvitløken, og kutt løken og paprikaen i tynne skiver.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen, ras el hanouten og halve pakken med chiliflakene i omtrent 5 minutter, til grønnsakene er myke. Ha i hvitløken og tomatpurèen, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett deretter de moste tomatene, 1 ts sukker og litt salt. Skyll ut flasken med de moste tomatene med ½ dl vann, og ha det i gryten. Skru ned varmen, og la tomatsausen småkoke under lokk i 10–15 minutter.
Skyll persillen, grovhakk halvparten og finhakk resten. Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med den finhakkede persillen, kryddermiksen og ½ ts salt. Kna det godt sammen, og form små boller av deigen. Varm opp en stekepanne med høye kanter til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 3 minutter, eller til de er gylne.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Hell tomatsausen forsiktig over kjøttbollene, kok opp, og skru ned til middels varme. Smak til med sukker, salt og pepper, og lag deretter 2 fordypninger i tomatsausen med en spiseskje. Knekk ett egg i hver fordypning, legg på et lokk og la det hele småkoke i 5–8 minutter. Krydre eggene med litt salt og pepper.
Tilbered brødene som anvist på pakken.
Smuldre fetaosten over shakshoukaen, og strø over resten av persillen og chiliflakene. Sett stekepannen rett på bordet, og server multibrødene og yoghurten til retten.
Vel bekomme!