Verden rundt
Persisk-krydret utbenet kyllinglår
servert med rissalat med granateple, koriander og yoghurtdressingNy oppskrift
Under 35 min
17 Ingredienser
Saftige persisk-krydrede kyllinglår servert med frisk rissalat, granateple, koriander og kremet yoghurtdressing er en middag full av smaker.
Saftige persisk-krydrede kyllinglår servert med frisk rissalat, granateple, koriander og kremet yoghurtdressing er en middag full av smaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Mandler·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olivenolje
- salt
Sjalottløk
1 stk
Sitron
½ stk
Appelsin
½ stk
Zaatar
1 pakke
Sukker- og kanelblanding
½ pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Salt
½ ts
Olivenolje
1 ss
Basmatiris
135 g
Granateple
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Kikerter
1 pakke
Tørket aprikos
½–1 pakke
Mandelflak
1 pakke
Sitron
½ stk
Appelsin
½ stk
Mynte
1 bunt
Yoghurt naturell
150 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 913 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 101 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og del sjalottløken i to på langs. Skyll sitronen og appelsinen, og finriv skallet (kun det gule og oransje) fra begge. Legg skallet til side. Ha saften fra sitronen og appelsinen i en bolle, og vend inn ½ ts salt, zaataren, kanelblandingen, 1 ss olivenolje, løken og kyllingen. Vend det hele godt sammen.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha kyllingen og løken med marinaden over i en stor smurt ildfast form, og stek det midt i ovnen i omtrent 20 minutter. Løft den ferdigstekte kyllingen og løken ut av formen, og la det hvile på en tallerken i 5–8 minutter.
Kutt av toppen på granateplet. Skjær fire snitt nedover langs skallet, og brekk granateplet i fire deler. Plukk ut granateplekjernene. Skyll og grovhakk korianderen. Kutt aprikosene i tynne strimler. Sil laken av kikerterene, og skyll dem i kaldt vann. Sil vannet av den ferdigkokte risen, og ha den over i den ildfaste formen fra forrige punkt. Vend på risen slik at den blandes godt med marinaden, og topp med kikertene og mandelflakene. Spre det jevnt utover, og stek det hele øverst i ovnen i omtrent 5 minutter.
Skyll og grovhakk mynten. Ha yoghurten i en skål, og vend inn mynten og ønsket mengde av chilimixen.
Topp rissalaten med granateplekjernene, aprikosen, ønsket mengde av sitrusskallet fra punkt 2 og korianderen. Kutt kyllingen i skiver, og spre løkbladene fra hverandre. Server yoghurtdressingen til retten.
Vel bekomme!