Lykkelige kuer som beiter ute hele sommeren. Smaken av fjell fanget i en dråpe melk, en fortelling om kultur og tradisjon. Rørosmeieriet er mer enn melk og ost, og vi er stolte av å servere retter med disse økologiske matskattene. Smak en hyllest til naturens råskap og renhet, en invitasjon til livets enkle gleder. Med kjærlighet til lokale råvarer og kultur, har Rørosmeieriet skapt unike smaker som hyller norske tradisjoner, og vi i Adams Matkasse er stolte av å ha disse fantastiske produktene på menyen. Prøv estragonmarinert kylling med pannestekt spisskål, eller sukkersaltet laksefilet med agurksalat og Rørosrømme. Til osteelskeren kan vi friste med urtepanert middagsost fra Røros med byggkornsalat og appelsin, eller hva med en tradisjonell rømmegrøt laget på melk fra Røros? For å ønske solen velkommen kan du servere vårsalat med skjørost fra Røros - kort sagt, denne uken serverer vi ekte norsk håndverk på sitt aller beste.
Du finner alle rettene på menyen under kategorien «Røros» i uke 18-24.
Den har noe eget ved seg, aspargesen. Etterlengtet vokser den høyreiste, majestetiske veksten loddrett opp av jorda. Med få, enkle grep kan den spille hovedrollen på middagsbordet, i utallige år har den fristet med sin søte, milde smak. Allerede i den eldste kokeboken som er bevart finner vi aspargesen. Ikke overbevist? Tenk deg den grønne stengelen, smørdampet med rømme, spekeskinke og parmesan. Eller den hvite varianten, nykokt og lun, med fyldig hollandes og et dryss havsalt. Legg aspargesen på grillen, der liker den seg. Bare prøv - vi lover deg en uant smaksopplevelse. La den upretensiøse ingrediensen skinne. Med asparges er det ikke vanskelig.