Pak choy på 3 måter
Pak choy. Eller bok choy om du vil. Som en liten grønn busk stikker den opp av jorda. Med sine hvite stilker og grønne, saftige, små blader er pakchoy´en virkelig en allsidig liten skatt.
I det asiatiske kjøkkenet er den nærmest uunnværlig. Den milde kålsmaken, kombinert med et svakt hint av pepper og en god fylde gjør at pak choy passer utmerket å både koke, wokke og grille. Et par minutter på sterk varme i panna. Litt sesamolje og noen ristede sesamfrø, og du har en komplett liten siderett. Eller hvorfor ikke la den spille hovedrollen i en salat. I selskap av en frisk dressing med lime, soya og en god olivenolje for eksempel. Pak choy altså. Den er virkelig en imponerende grønnsak.
Her får du tre tips på små, spennende retter der du kan la pak choy´en skinne.
En slags hurtig kimchi
Ingredienser:
- 1–2 Pak choy
- 2 ts fiskesaus
- 2 ts sriracha
- Saften fra 1/2 lime
Slik gjør du:
Skyll og kutt pakchoyen i skiver. Ha skivene over i en skål og vend inn fiskesaus, sriracha og saften fra limen. Kjapt og enkelt tilbehør som kan servers til både kjøtt og fisk med asiatiske smaker.
Lag gjerne mer og oppbevar i et norgesglass i kjøleskapet, så har du et deilig tilbehør klart til bruk.
Mangosalat med pak choy
Ingredienser til dressing:
- 2 ts fiskesaus
- 2 ts sukker
- 1 ts revet ingefær
- Saften fra ½ lime
Ingredienser til salaten:
- 1 mango
- 1 vårløk
Slik gjør du:
Start med å blande sammen dressingen i en skål.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll pakchoyen og kutt i skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.Vend inn mangoen, pakchoyen og vårløken med dressingen. Topp med litt koriander og chiliflak. En deilig salat som passer godt til kylling eller laks.
Soyaglasert pak choy
Ingredienser:
- 1 pak choy
- Soyasaus
- Honning
- Sesamfrø
Skyll og kutt pakchoyen i to. Varm opp en stekepanne til middelshøy varme og ha i litt olje. Stek pakchoyene med snittflaten ned i 4–5 minutter. Når de har fått en gyllen stekeoverflate vend dem over og ha over 1 ss soyasaus og 1 ss honning. Avslutt med å strø litt sesamfrø over!