Pak choy på 3 måter

Pak choy. Eller bok choy om du vil. Som en liten grønn busk stikker den opp av jorda. Med sine hvite stilker og grønne, saftige, små blader er pakchoy´en virkelig en allsidig liten skatt.

I det asiatiske kjøkkenet er den nærmest uunnværlig. Den milde kålsmaken, kombinert med et svakt hint av pepper og en god fylde gjør at pak choy passer utmerket å både koke, wokke og grille. Et par minutter på sterk varme i panna. Litt sesamolje og noen ristede sesamfrø, og du har en komplett liten siderett. Eller hvorfor ikke la den spille hovedrollen i en salat. I selskap av en frisk dressing med lime, soya og en god olivenolje for eksempel. Pak choy altså. Den er virkelig en imponerende grønnsak.

Pak choy

Her får du tre tips på små, spennende retter der du kan la pak choy´en skinne.

En slags hurtig kimchi

Ingredienser:

  • 1–2 Pak choy
  • 2 ts fiskesaus
  • 2 ts sriracha
  • Saften fra 1/2 lime

Slik gjør du:

Skyll og kutt pakchoyen i skiver. Ha skivene over i en skål og vend inn fiskesaus, sriracha og saften fra limen. Kjapt og enkelt tilbehør som kan servers til både kjøtt og fisk med asiatiske smaker.
Lag gjerne mer og oppbevar i et norgesglass i kjøleskapet, så har du et deilig tilbehør klart til bruk.

Pak choy
Pak choy kan spises både stekt, wokket eller rå.

Mangosalat med pak choy

Ingredienser til dressing:

  • 2 ts fiskesaus
  • 2 ts sukker
  • 1 ts revet ingefær
  • Saften fra ½ lime

Ingredienser til salaten:

  • 1 mango
  • 1 vårløk

Slik gjør du:

Start med å blande sammen dressingen i en skål.
Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll pakchoyen og kutt i skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver.Vend inn mangoen, pakchoyen og vårløken med dressingen. Topp med litt koriander og chiliflak. En deilig salat som passer godt til kylling eller laks.

Mangosalat med pak choy
Mangosalat med pak choy passer fint som tilbehør til asiatiske retter.

Soyaglasert pak choy

Ingredienser:

  • 1 pak choy
  • Soyasaus
  • Honning
  • Sesamfrø

Skyll og kutt pakchoyen i to. Varm opp en stekepanne til middelshøy varme og ha i litt olje. Stek pakchoyene med snittflaten ned i 4–5 minutter. Når de har fått en gyllen stekeoverflate vend dem over og ha over 1 ss soyasaus og 1 ss honning. Avslutt med å strø litt sesamfrø over!

Soyaglasert pak choy
Soyaglasert pak choy – enkelt men smakfullt