Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

Juletradisjonene våre er mange og satte, men ettersom vi flytter mer og mer på oss, er det ikke lenger gitt at vi spiser ribbe i innlandet og pinnekjøtt på Vestlandet. Jeg liker begge deler like godt, og synes følelsen av den sprø ribbesvoren som knaser i munnen er noe av det beste som finnes. En kjøttfull, saftig og røkt pinnekjøttbit med kålrotstappe er også en helt annen verden. Julen er i stor grad bygget opp rundt julemiddagen. Forventningene er høye, og videreføringen av tradisjoner er viktig for oss. Det betyr allikevel ikke at du ikke kan prøve nye fremgangsmåter, eller tilføre julemiddagen noen nye ingredienser. Noe jeg gjør hver jul er å dampe pinnekjøttet oppå mandelpotetene. Ikke bare får du gjort to ting på en gang. Du får også poteter med herlig pinnekjøttsmak. Julemiddagen er på mange måter hjertet av den norske folkesjelen. Derfor er det ekstra viktig å nyte den litt ekstra. Jeg ønsker deg og dine er riktig god og smakfull jul.

Pannestekt rosenkål med valnøtter

Noe annet som er godt i julematen er valnøtter. De fungerer like godt til ribben som i nøtteknekkeren.

Du trenger

600 gram rosenkål

100 gram valnøtter

1 fedd hvitløk

2 ss smør

ribbefett

salt

pepper

Slik gjør du

  1. Rens og kutt rosenkålen i to.
  2. Grovhakk valnøttene.
  3. Knus hvitløken med den flate siden av en kniv.
  4. Varm opp en stor og tørr stekepanne eller kjele til middels høy varme, og rist valnøttene i 3 minutter.
  5. Legg valnøttene på et fat, og ha i 2 ss smør, rosenkålen og hvitløken. Stek grønnsakene i omtrent 5 minutter før du har i valnøttene og litt av ribbefettet.
  6. Ta ut hvitløksfeddet før servering, og smak til med salt og pepper.

Adams favorittmandler

Du trenger

1 pose mandler

2 ss honning

1 ss vann

timian

salt

bakepapir

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 150 grader.
  2. Bland sammen mandlene, honningen og 1 ss vann i en skål.
  3. Smak til med timianen og litt salt.
  4. Rist mandlene midt i ovnen i omtrent 15 minutter. Pass på så mandlene ikke svir seg. Det er veldig store forskjeller mellom ulike ovner.

Siste poster

Asparges og grill - månedens smaker i mai

Asparges og grill - månedens smaker i mai

LES MER
Ramsløk ute i naturen

Ramsløk - månedens smak april

LES MER
Posjert egg

Posjert egg

LES MER
Ost - månedens smak mars

Ost - månedens smak mars

LES MER