Waldorfsalat
Waldorfsalat er klassisk tilbehør til kalkun, og et must til nyttårsaftenens festmiddag. Den passer også fint som en del av et koldtbord.
Her får du oppskriften på vår klassiske waldorfsalat
Ingredienser
- 500 g druer
- 350 g stangselleri
- 2 stk røde epler
- 60 g valnøtter (gjerne mer)
- 1 stk sitron
- 2 dl kremfløte
- 170 g majones
Slik gjør du:
- Skyll og kutt sellerien i tynne skiver, kutt eplene i terninger og grovhakk valnøttene.
- Del sitronen i to.
- Stivpisk fløten til den blir luftig, og vend inn majonesen.
- Tilsett druene, sellerien, eplene og valnøttene.
- Vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
- Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Vi serverer waldorfsalaten til helstekt kalkun på nyttårsaften. Her får du oppskriften på resten av festmåltidet. Vil du også servere ovnsbakt rosenkål med hasselnøtter, tranebær og fiken, finner du det her.