Linguine og sprøstekt pepperoni
med spansk tomatsaus, ruccola og pinjekjernerNy oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Pastavann
- pepper
- salt
Pepperoni
200 g
Ruccola
50 g
Grana Padano
1 pakke
Pinjekjerner
2 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
3 stk
Cherrytomater
500 g
Paprikakrydder
½–1 pakke
Pastavann
1 dl
Linguine
400 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 657 kcal
- Fett:
- 25 g
- Karbohydrater:
- 78 g
- Protein:
- 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Kutt pepperonien i strimler. Skyll og tørk ruccolaen. Finriv Grana Padanoen på et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjerne i omtrent 3 minutter, eller til de er gylne, og ha dem over i en skål. Ha pepperonistrimlene i pannen, og stek dem under omrøring i omtrent 5 minutter, til de er sprø. Legg pepperonien over på en tallerken med kjøkkenpapir, og la fettet være igjen i pannen.
Skrell og finhakk løken og hvitløken, og skyll og del tomatene i to. Varm opp stekepannen med pepperonioljen fra forrige punkt til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 2 minutter, til det er blankt. Tilsett tomatene og ønsket mengde av paprikakrydderet. Gi det et oppkok, skru ned til lav varme, og la det hele småkoke under lokk i 10 minutter.
Tilbered pastaen som anvist på pakkene.
Knus tomatene lett med en gaffel. Øs over pastavannet til ønsket konsistens, og smak til sausen med salt, pepper og eventuelt mer av paprikakrydderet.
Vend den ferdigkokte pastaen inn med tomatsausen, og fordel den i skåler. Topp med den sprø pepperonien, pinjekjernene, ruccolaen og osten.
Vel bekomme!