Pannestekt torsk med bakte potetbåter og gulrøtter, erter og hollandéssaus
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- smør
Poteter
700 g
Gulrøtter
600 g
Hollandéssaus
1 pakke
Grønne erter
125 g
Torskefilet
675 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør ertene sammen til en glatt puré med en stavmikser.
Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Ha hollandéssausen i en kjele og gi den et lite oppkok under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
Kok opp ca. 3 dl vann. Tilsett ertene, og kok dem i ca. 2 minutter. Sil vannet av ertene.
Vel bekomme!