Pannestekt torsk med bakte potetbåter og gulrøtter, erter og hollandéssaus

Pannestekt torsk med bakte potetbåter og gulrøtter, erter og hollandéssaus

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
5 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • smør
Poteter
700 g
Gulrøtter
600 g
Hollandéssaus
1 pakke
(Egg, Laktose)
Grønne erter
125 g
Torskefilet
675 g
(Fisk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør ertene sammen til en glatt puré med en stavmikser.

Sett stekeovnen på 230 grader.
Kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20-30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Ha hollandéssausen i en kjele og gi den et lite oppkok under omrøring. La sausen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i 2-4 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. Ha 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse det smeltede smøret over fisken mens den steker.
Kok opp ca. 3 dl vann. Tilsett ertene, og kok dem i ca. 2 minutter. Sil vannet av ertene.
Vel bekomme!