Laks med sitruskrydder, ertepuré, eplesalsa og stekt spisskål og reddiker

Laks med sitruskrydder, ertepuré, eplesalsa og stekt spisskål og reddiker

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • melk
  • smør
  • olivenolje
Rødløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
1 stk
Spisskål
1 bit
Reddiker
1 pakke
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Grønne erter
250 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fint vær? Stek laksen på grillen!

Sett stekeovnen på 220 grader.
 Skrell og finhakk rødløken, og kutt eplet i terninger. Bland rødløken og epleterningene sammen i en serveringsskål, og smak til med salt, olivenolje og saft fra limen.
Kutt spisskålen i fire like båter, og kutt reddikene i to. 
Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre med sitruskrydderet. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.
 Kok opp ca. 0,5 dl melk i en liten kjele, ha i ertene, og kok dem i ca. 30 sekunder. Kjør ertene og melken sammen med en stavmikser eller i en blender til en glatt puré. Smak til med salt. La ertepureen stå på lav varme frem til servering. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek spisskålen og reddikene i 3-4 minutter, og krydre med salt og pepper. Ha i 1 ss smør og bruk spiseskjeen til å øse det smeltede smøret over kålen og reddikene mens de steker. 
Vel bekomme!