Stekt lyr med bacon, glaserte gulrøtter, ertekrem og persille
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- smør
- sukker
Poteter
1000 g
Gulrøtter
500 g
Grønne erter
500 g
Lyrfilet
1000 g
Baconterninger
200 g
Kruspersille
½ pakke
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til de glaserte gulrøttene med 1 ss revet fersk ingefær for friskere smak.
Kok potetene i en kjele med lettsaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Sett en kjele med vann på kok til ertene i punkt 5.
Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Ha gulrotskivene i en kjele som er så stor at den rommer alle gulrøttene i ett lag. Hell over rikelig med vann og kok gulrøttene i ca. 7 minutter. Hell av vannet og vend inn 2 ss smør og 1 ss sukker. La kjelen stå på lav varme til gulrøttene er glaserte og litt gylne. Rør om innimellom. Smak til med salt og pepper.
Kok ertene i vannet fra punkt 2 i ca. 2 minutter. Hell deretter av vannet og kjør ertene til en jevn krem med en stavmikser eller i en blender. Ha i 2–3 ss smør og smak til med salt og pepper.
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og stek baconet i noen minutter, til det er gyllent. Legg baconet til side på en tallerken. Ha litt olje i stekepannen om nødvendig, og stek fisken på middels høy varme i 2–4 minutter på hver side. Krydre fisken med salt og pepper, og ha baconet tilbake i stekepannen sammen med en klatt smør. Finhakk persillen og strø den over fisken ved servering.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
Vel bekomme!