Hjemmelaget tomatsuppe med tapasboller, egg og steinovnsbakt brød

Hjemmelaget tomatsuppe med tapasboller, egg og steinovnsbakt brød

Ny oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Moste tomater
700 ml
Hønsebuljong
1 pakke
Gul paprika
1 stk
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Tapasdeig
350 g
(Egg, Melk)
Egg
4 stk
(Egg)
Rustikke multibrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Krydre suppen til de voksne med litt chiliflakes for en spicy vri!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem ingrediensene og basisvarene, en kniv, en grønnsaksskreller, et rivjern, en mellomstor kjele, en stekepanne, en liten kjele og en sleiv eller noe annet til å røre i suppen med.  
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og riv gulroten på rivjernet. Varm opp den mellomstore kjelen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og gulroten i 2–3 minutter, ha i de moste tomatene, hønsebuljongen og 7 dl vann, og kok opp. La suppen koke på middels varme i ca. 10 minutter. 
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Åpne enden på tapasdeigen, og klem ut små kjøttboller i stekepannen. Stek bollene i 3–4 minutter, til de har fått litt farge.
Kok eggene i den lille kjelen i 7–9 minutter. Skyll eggene i kaldt vann når de er ferdigkokte, skrell dem og kutt dem i båter. 
Rens paprikaen, og kutt den i terninger. Rør inn crème fraîchen i tomatsuppen, og vend inn tapasbollene og paprikaen. La suppen trekke til resten av retten er ferdig, og smak til med salt og pepper om ønskelig. 
Stek de steinovnsbakte multibrødene i ovnen i 4–5 minutter.
Ha eggebåtene i suppeskålene ved servering, og server de steinovnsbakte multibrødene ved siden av.
Vel bekomme!