Kjøttpudding i brun saus med poteter, rørte tyttebær og stuet kålrot og spisskål

Kjøttpudding i brun saus med poteter, rørte tyttebær og stuet kålrot og spisskål

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Kjøttpudding
600 g
Brun saus
200 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
100 g
Kålrot
300 g
Grønn spisskål
½ bit
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Småpoteter
600 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skjær kjøttpuddingen i skiver før den skal i ovnen for å korte ned steketiden.

Sett stekeovnen på 210 grader, og sett en kjele med lettsaltet vann på kok til kålen, og en kjele med lettsaltet vann til potetene.
Kok potetene i 18–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Stek kjøttpuddingen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Skrell og kutt kålroten i staver, og kutt spisskålen i grove biter. Kok kålrotstavene i 8–10 minutter, og kok spisskålen sammen med kålroten de siste 2 minuttene av koketiden. Sil vannet av kålen, ha den tilbake i kjelen, og vend inn bechamelsausen og fiskekrydderet. La det stå på lav varme frem til servering, og smak til med salt og pepper.
Varm opp den brune sausen i en liten kjele under omrøring.
Skjær kjøttpuddingen i skiver. Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!