Tikka masala-kikerter servert med spinat- og valnøttris, nanbrød og mangochutney

Tikka masala-kikerter servert med spinat- og valnøttris, nanbrød og mangochutney

4.18 (61)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
Gul løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Spinat
50 g
Jasminris
150 g
Kikerter
1 pakke
Bladpersille
1 pakke
Tikka masala
50 g
(Cashewnøtter)
Kokosmelk
½–1 pakke
Mangochutney
1 glass
Nanbrød
1 pakke
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt chili i tikka masala-kikertene for ekstra sterk smak!

Sett stekeovnen på 200 grader. 
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Grovhakk valnøttene. Skyll spinaten og grovhakk den. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken, hvitløken og valnøttene til nøttene er gylne. Tilsett spinaten, jasminrisen og den mengden vann som står på rispakken. Kok det hele i det antallet minutter som står på rispakken. Rør jevnlig, og tilsett mer vann om det blir for tørt. 
 Hell laken av kikertene og skyll kikertene godt. Finhakk bladpersillen fra urtepakken. Bland sammen tikka masala-pasten og kikertene i en kjele. Varm kjelen opp til middels høy varme, og tilsett ønsket mengde av kokosmelken. La det hele småkoke i 4–5 minutter, og vend inn halvparten av persillen til slutt. 
Varm nanbrødene i ovnen i 3–4 minuter. 
Server tikka masala-kikertene med spinat- og valnøttrisen, nanbrødene og mangochutneyen. Strø resten av persillen over retten ved servering.
Vel bekomme!