Svinefilet med ovnsbakte grønnsaker, smørdampet rosettkål og appelsinvinaigrette
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- soyasaus
Poteter
1000 g
Rødbeter
2 stk
Aromasopp
200 g
Aromasopp
100 g
Banansjalottløk
2 stk
Appelsiner
2 stk
Ytrefilet av svin
850 g
Rosettkål
2 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek svinefileten i ovnen med et steketermometer for et perfekt resultat. Fileten er ferdig i ovnen når den har en kjernetemperatur på 65 grader, og bør deretter hvile i 5–10 minutter til temperaturen er mellom 68 og 70 grader.
Sett stekeovnen på 220 grader. Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok.
Skyll potetene, og kutt dem i båter. Skrell rødbetene, og kutt dem i båter. Rens aromasoppene for jord, og del dem i to. Fordel potetene og grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene og grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skjær svinefileten i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side. Ha 1 ss smør i pannen mot slutten av steketiden, og bruk en spiseskje til å øse smøret over kjøttet mens det steker. Ha kjøttet over på en tallerken, og la det hvile i ca. 5 minutter før det serveres.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Finriv skallet av den ene appelsinen (kun det oransje) på et rivjern. Kutt appelsinen i to, og klem appelsinsaften i en skål. Skjær skallet av den andre appelsinen, og kutt den i terninger
Varm opp stekepannen fra punkt 3, ha i litt ny olje, og stek banansjalottløken til den er blank. Ha det revne appelsinskallet, saft fra appelsinen, 1 dl olivenolje, 2 ss eddik og 2 ss soyasaus i pannen. Kok opp, trekk pannen til side, og vend inn appelsinterningene. Smak til med salt og pepper.
Kok rosettkålen i vannet fra punkt 1 i 2–3 minutter. Hell vannet av kålen, og vend inn 1 ss smør før servering.
Vel bekomme!