Cæsarsalat med kylling, bacon og Grana Padano
4.13 (87)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Bacon i skiver
150 g
Salatkjøtt av kylling
300 g
Romanosalat
1 stk
Rødløk
½ stk
Cæsardressing
1 pakke
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 298 kcal
- Fett: 15 g
- Karbohydrater: 0 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server brød og smør ved siden av salaten!
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Stek baconet i ca. 4 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt. Legg baconet i en skål, og del det i mindre biter med hendene.
Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den i 2 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Skyll romanosalaten i kaldt vann, og del den i grove biter. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Bland salaten og rødløken sammen i en salatbolle, og vend inn ønsket mengde av cæsardressingen.
Vend kyllingen og baconet inn i salaten, og finriv Grana Padano-osten over salaten ved servering.
Fun fact! Cæsarsalaten ble til på improvisert vis i restauranten til Cesare Cardini i Tijuana på den amerikanske nasjonaldagen i 1924. Innrykket av sultne amerikanere denne dagen var så stort at det ikke fantes nok av de vanlige rettene.
God middag!