Kjøttboller i fløtesaus med potetmos, kokte grønnsaker og rørte tyttebær

Kjøttboller i fløtesaus med potetmos, kokte grønnsaker og rørte tyttebær

4.28 (134)
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Salt
  • olje
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Kjøttboller av svin
400 g
(Soya, Melk, Laktose)
Fløtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1009 kcal
  • Fett: 62 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett 1–2 ts soyasaus i sausen for ekstra god smak!

Sett en kjele med ca. 1 liter vann på kok. Kok potetmosen (i posen) i ca. 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Varm opp en vid stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 4–5 minutter, til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell over fløtesausen, og la det hele småkoke i ca. 5 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomvarme.  
Kok opp ca. 1 liter lettsaltet vann i en kjele, og kok brokkoli- og blomkålbukettene i 3–5 minutter.
Hell potetmosen over i en serveringsskål, og server de rørte tyttebærene til retten.
Tyttebærblomstene ble brukt mot astma, mens tyttebærsaften ble brukt mot feber. Bærene har kanskje gått av moten som foretrukken medisin, men de egner seg fremdeles utmerket som tilbehør til kjøtt- og viltretter!
God middag!