Quinoa bowl toppet med ovnsbakt søtpotet, chevre, valnøtter og grønnkål marinert i granteplebalsamico

Quinoa bowl toppet med ovnsbakt søtpotet, chevre, valnøtter og grønnkål marinert i granteplebalsamico

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Paprikakrydder
1 pakke
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Strimlet grønnkål
1 pakke
Granateplebalsamico
15 ml
Rødbetehummus
200 g
(Sesamfrø)
Chevre
190 g
(Melk, Laktose)
Ferdigkokt quinoa
200 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 317 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 1 g
  • Protein: 14 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt kanel sammen med oljen til valnøttene før du steker dem i ovnen!

Sett stekeovnen på 230 grader. 
 Skyll og skrubb søtpoteten godt, og kutt den i skiver. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn paprikakrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15 minutter. 
Vend valnøttene i litt olje. Fordel valnøttene over søtpotetskivene når det gjenstår ca. 4 minutter av steketiden. Stek det hele videre til nøttene er gylne.
Ha grønnkålen i en serveringsskål, og vend inn litt av granateplebalsamicoen. Masser kålen med hendene. Ved å massere kålen, blir den mykere og mindre bitter. Smak til med salt.
 Fordel quinoaen i 2 dype skåler. Topp med søtpotetskivene, valnøttene, rødbetehummusen og grønnkålen. Smuldre chevren over med hendene. Drypp over resten av granateplebalsamicoen.
Vel bekomme!