Quinoa bowl toppet med ovnsbakt søtpotet, chevre, valnøtter og grønnkål marinert i granteplebalsamico
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Søtpotet
1 stk
Paprikakrydder
1 pakke
Valnøtter
1 pakke
Strimlet grønnkål
1 pakke
Granateplebalsamico
15 ml
Rødbetehummus
200 g
Chevre
190 g
Ferdigkokt quinoa
200 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 317 kcal
- Fett: 29 g
- Karbohydrater: 1 g
- Protein: 14 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn litt kanel sammen med oljen til valnøttene før du steker dem i ovnen!
Sett stekeovnen på 230 grader.
Skyll og skrubb søtpoteten godt, og kutt den i skiver. Fordel søtpotetskivene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn paprikakrydderet, litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 15 minutter.
Vend valnøttene i litt olje. Fordel valnøttene over søtpotetskivene når det gjenstår ca. 4 minutter av steketiden. Stek det hele videre til nøttene er gylne.
Ha grønnkålen i en serveringsskål, og vend inn litt av granateplebalsamicoen. Masser kålen med hendene. Ved å massere kålen, blir den mykere og mindre bitter. Smak til med salt.
Fordel quinoaen i 2 dype skåler. Topp med søtpotetskivene, valnøttene, rødbetehummusen og grønnkålen. Smuldre chevren over med hendene. Drypp over resten av granateplebalsamicoen.
Vel bekomme!