Laks med agurksalat, rømme, blomkål og poteter
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Laksefilet
600 g
Småpoteter
700 g
Blomkål
1 stk
Agurk
1 stk
Sitron
1 stk
Rømmekolle
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Liker du ovnsbakte poteter bedre? Kutt potetene i båter, vend dem i olje salt og pepper, og stek dem i ovnen på 220 grader i 20-30 minutter.
Kok småpotetene i 15-20 minutter, eller til potetene er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til blomkål i punkt 3.
Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel, og ha skivene i en skål. Tilsett 1 ts sukker, og smak til med saften fra 1/4 stk sitron.
Del blomkålen i mindre buketter. Kok blomkålbukettene sammen med potetene de siste ca 3 minuttene av koketiden.
Krydre laksefiletene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek fisken i ca 3 minutter på den ene siden, snu fisken, og stek videre i 3-4 minutter på den andre siden, eller til fisken er gjennomstekt.
Kutt resten av sitronen i båter. Server retten med sitronbåtene og rømmekolle.
Vel bekomme!