Laks med agurksalat, rømme, blomkål og poteter

Laks med agurksalat, rømme, blomkål og poteter

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • salt
    • pepper
    Laksefilet
    600 g
    Småpoteter
    700 g
    Blomkål
    1 stk
    Agurk
    1 stk
    Sitron
    1 stk
    Rømmekolle
    1 pakke
    Olje
    Salt
    Pepper
    Næringsbergening (per porsjon)
    • Energi: N/A
    • Fett: N/A
    • Karbohydrater: N/A
    • Protein: N/A
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Liker du ovnsbakte poteter bedre? Kutt potetene i båter, vend dem i olje salt og pepper, og stek dem i ovnen på 220 grader i 20-30 minutter.

    Kok småpotetene i 15-20 minutter, eller til potetene er møre. Ha godt med vann i kjelen, slik at det er plass til blomkål i punkt 3.
    Skjær agurken i tynne skiver med en ostehøvel, og ha skivene i en skål. Tilsett 1 ts sukker, og smak til med saften fra 1/4 stk sitron.
    Del blomkålen i mindre buketter. Kok blomkålbukettene sammen med potetene de siste ca 3 minuttene av koketiden.
    Krydre laksefiletene med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels varme. Stek fisken i ca 3 minutter på den ene siden, snu fisken, og stek videre i 3-4 minutter på den andre siden, eller til fisken er gjennomstekt.
    Kutt resten av sitronen i båter. Server retten med sitronbåtene og rømmekolle.
    Vel bekomme!