Ovnsbakt laks og agurksalat med lime, ingefær og mynte

Ovnsbakt laks og agurksalat med lime, ingefær og mynte

3.9 (107)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
Småpoteter
300 g
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Agurk
1 stk
Ingefær
½ bit
Lime
1 stk
Mynte
1 bunt
Sukker
1 ts
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 661 kcal
  • Fett: 40 g
  • Karbohydrater: 35 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend gjerne inn en liten smørklatt i potetene før servering for ekstra god smak!

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Legg fisken i en smurt ildfast form, og krydre med kryddermiksen. Stek fisken i ovnen i omtrent 8–12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  Skyll agurken, kutt den i tynne skiver med en mandolin, ostehøvel eller kniv, og ha den i en skål. Skrell ingefæren. Skyll limen godt i kaldt vann. Riv ingefæren og limeskallet (kun det grønne) på den fine siden av et rivjern. Skyll, tørk og finhakk mynten. Smak til agurksalaten med ingefæren, skallet og saften fra limen, mynten og omtrent 1 ts sukker. 
Server rømmen til retten. 
Vel bekomme!