Glutenfri
Mørkokt svinenakke i peppersaus med ovnsbakte grønnsaker med persille, servert med rørte tyttebær
4.21 (108)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Småpoteter
300 g
Rotgrønnsaker i staver
300 g
Bladpersille
1 bunt
Mørkokt svinenakke
350 g
Peppersaus
1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 766 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt finhakket hvitløk og sitronskall (kun det gule) i grønnsakene for ekstra smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kutt potetene i to. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel rotgrønnsakene utover et annet stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–20 minutter. Skyll og grovhakk persillen, og bland den inn i potetene og rotgrønnsakene ved servering.
Ha kjøttet, kraften fra pakken og peppersausen i en kjele. Kok opp under lokk, og la kjøttet trekke på lav varme i omtrent 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
Vel bekomme!