Indrefilet av svin med potetbåter, sitrusstekte grønnsaker og brun saus

Indrefilet av svin med potetbåter, sitrusstekte grønnsaker og brun saus

4.18 (131)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvetemel
    • olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Mandelpoteter
    400 g
    Kinesisk hvitløk
    1/2 stk
    Marinert indrefilet av svin
    300 g
    Spisspaprika
    1 stk
    Rødløk
    1 stk
    Vårløk
    1/2 pakke
    Oksebuljong
    1 pakke
    Sitruskrydder
    1 pakke
    Smør
    Pepper
    Salt
    Hvetemel
    Olje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha litt brunost i sausen for ekstra god smak!

    Sett stekeovnen på 220 grader.
    Kutt potetene i båter, og fordel dem på et stekebrett eller i en ildfast form. Skrell og press hvitløken. Vend hvitløken og litt olje, salt og pepper inn med potetene. Stek potetene i ovnen i 25-30 minutter, eller til de er møre.
    Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek indrefileten i 2-3 minutter på hver side. Legg kjøttet på stekebrettet eller i den ildfaste formen med potetene de siste 18-20 minuttene av steketiden. La kjøttet hvile 3-5 minutter før servering. Vi anbefaler å bruke steketermometer til indrefileten for å få kjøttet perfekt stekt. Stikk termometeret inn i den tykkeste delen av kjøttet, og stek kjøttet til kjernetemperaturen er 60 grader.
    Rens paprikaen, og kutt den og rødløken i strimler. Finsnitt vårløken.
    Smelt 1 ss smør i en kjele, og stek til det er nøttebrunt. Rør inn 1 ss hvetemel og buljongen, og stek videre til blandingen igjen har en nøttebrun farge. Spe på med 2 dl vann, litt og litt, og kok opp. La sausen småkoke til resten av retten er ferdig. Smak til med salt og pepper.
    Ha litt ny olje i pannen du brukte til kjøttet, og varm den opp til middels høy varme. Stek grønnsakene fra punkt 4 i ca. 4 minutter, til løken er blank. Krydre grønnsakene med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
    489 kcal. Protein: 40 g. Karbohydrater: 39 g. Fett: 18 g. *Hvorav mettet fett: 5 g.
    Vel bekomme!