Fiskekaker med kokte poteter, ovnsbakte grønnsaker og eggesalat
Glutenfri

Fiskekaker med kokte poteter, ovnsbakte grønnsaker og eggesalat

4 (79)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Egg
2 stk
(Egg)
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Sitron
½ stk
Gressløk
½ bunt
Grove fiskekaker
480 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Gressløk
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 771 kcal
  • Fett: 36 g
  • Karbohydrater: 68 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Del fiskekakene som blir til overs i tynne skiver på langs, og bruk dem som pålegg.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
Kok eggene i omtrent 8 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, og skrell dem.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
 Kutt eggene i grove biter. Bland eggene, lettrømmen og 1 ss av aiolien sammen i en skål. Smak til med kryddermiksen, salt, pepper og litt saft fra sitronen. Skyll og finhakk gressløken. Vend halvparten av gressløken inn i eggesalaten.
 Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene og resten av gressløken til retten.
Vel bekomme!