Laktosefri
Glutenfri
Soyasmørbakt torskefilet
med sitron- og hvitløksbakt brokkoli og potetmosNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Melk
1 dl
Brokkoli
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sitron
½ stk
Grønne bønner
150 g
Torskefilet
375 g
Glutenfri soyasaus
1 pose
Smør
1½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 421 kcal
- Fett:
- 12 g
- Karbohydrater:
- 38 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La være å skrelle potetene. Da bevarer du mer smak, konsistens og næring i potetmosen.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt, pepper og ønsket mengde saft fra sitronen. Bak brokkolien i ovnen i 15–20 minutter. Skyll og kutt de grønne bønnene i to. Skrell og finhakk hvitløken. Ha de grønne bønnene og hvitløken i en bolle, og vend inn litt olje, salt, pepper og ønsket mengde saft fra sitronen. Legg bønnene og hvitløken på stekebrettet med brokkolien de siste 8–10 minuttene av steketiden.
Legg fisken i en ildfast form og fordel soyasausen og 1½ ss smør over fisken. Bak fisken midt i ovnen i 8–10 minutter, eller til den flaker seg ved et trykk med fingeren.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør og 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!