Glutenfri
Vegetar
Sopp Stroganoff med ovnsbakt brokkoli og potetmos
4.07 (294)
Under 35 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Rustikk potetmos med timian
500 g
Brokkoli
1 stk
Aromasopp
200 g
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønne linser
1 pakke
Tomatpuré
2 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
Dijonsennep
½–1 glass
Vann
1 dl
Glutenfri soyasaus
½-1 pose
Gressløk
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 623 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Legg posen med potetmos i en kjele, og dekk til med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Kutt brokkolien i buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Fordel brokkolien på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brokkolien midt i ovnen i 15–20 minutter.
Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skrell og kutt gulroten i terninger. Skyll og kutt paprikaen i strimler. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og hvitløken i 2–3 minutter, eller til soppen har begynt å bli gyllen. Tilsett gulroten og paprikaen, og stek videre i 2–3 minutter. Tilsett tomatpuréen og paprikakrydderet, og stek videre i omtrent 1 minutt. Bland inn 1 dl vann, grønnsaksbuljongen og crème fraîchen. Gi det hele et lite oppkok. Vend inn linsene, og smak til med dijonsennepen, soyasausen og pepper.
Skyll og finhakk gressløken. Topp retten med gressløken før servering.
God middag!