20-30
Kremet blomkål- og sellerisuppe med trøffelolje, bacon og rustikke multibrød
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
Ovnsbakt purre og brød
Purre
½–1 stk
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Blomkål- og sellerisuppe
Sellerirot (Selleri)
300 g
Blomkål
½ stk
Hønsebuljong
1–2 pakke
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Trøffelolje
1 pakke
Vann
8 dl
Bacon og blomkålbuketter
Bøkerøkt bacon i skiver
150 g
Blomkål
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 766 kcal
- Fett 48 g
- Karbohydrater 56 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan koke purren i vannet med grønnsakene uten å bake den først.
- Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
- Ovnsbakt purre og brød: Del purren i to på langs, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt purren i skiver. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek purren i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den har blitt lysebrun på det ytterste laget. Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
- Blomkål- og sellerisuppe: Skrell og kutt selleriroten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Spar på halve blomkålen til topping. Kok opp 8 dl vann i en kjele, og ha i buljongen. Kok blomkålen og den ovnsbakte purren i 10–15 minutter, til de er møre.
- Bacon og blomkålbuketter: Skjær baconet i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent. Tilsett blomkålbukettene som du tok vare på til topping, og stek videre i 5 minutter.
- Blomkål- og sellerisuppe, fortsettelse: Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha matfløten i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med trøffeloljen, litt salt og pepper.
- Servering: Topp suppen med baconet og de stekte blomkålbukettene, og server multibrødene til retten.