Kremet blomkål- og sellerisuppe med trøffelolje, bacon og rustikke multibrød
4.18 (120)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Purre
½–1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
Sellerirot
300 g
Blomkål
½ stk
Hønsebuljong
1–2 pakke
Kokestabil matfløte
1 pakke
Trøffelolje
1 pakke
Vann
8 dl
Baconterninger
150 g
Blomkål
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 594 kcal
- Fett: 26 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan koke purren i vannet med grønnsakene uten å bake den først.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Del purren i to på langs, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt purren i skiver. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek purren i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den har blitt lysebrun på det ytterste laget. Tilbered multibrødene som anvist på pakken.
Skrell og kutt selleriroten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Spar på halve blomkålen til topping. Kok opp 8 dl vann i en kjele, og ha i buljongen. Kok blomkålen og den ovnsbakte purren i 10–15 minutter, til de er møre.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent. Tilsett blomkålbukettene som du tok vare på til topping, og stek videre i 5 minutter.
Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha matfløten i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med trøffeloljen, litt salt og pepper.
Topp suppen med baconet og de stekte blomkålbukettene, og server multibrødene til retten.
Vel bekomme!