Kremet blomkål- og sellerisuppe med trøffelolje, bacon og rustikke multibrød
20-30

Kremet blomkål- og sellerisuppe med trøffelolje, bacon og rustikke multibrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk,
  • selleri

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakt purre og brød

purre
Purre
½–1 stk
rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Blomkål- og sellerisuppe

sellerirot
Sellerirot (Selleri)
300 g
blomkål
Blomkål
½ stk
hønsebuljong
Hønsebuljong
1–2 pakke
kokestabil matfløte
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
trøffelolje
Trøffelolje
1 pakke
Vann
8 dl

Bacon og blomkålbuketter

bøkerøkt bacon i skiver
Bøkerøkt bacon i skiver
150 g
blomkål
Blomkål
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 766 kcal
  • Fett 48 g
  • Karbohydrater 56 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan koke purren i vannet med grønnsakene uten å bake den først.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt purre og brød: Del purren i to på langs, og skyll den godt i kaldt vann. Kutt purren i skiver. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek purren i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til den har blitt lysebrun på det ytterste laget. Tilbered multibrødene som anvist på pakken. 
  3. Blomkål- og sellerisuppe: Skrell og kutt selleriroten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Spar på halve blomkålen til topping. Kok opp 8 dl vann i en kjele, og ha i buljongen. Kok blomkålen og den ovnsbakte purren i 10–15 minutter, til de er møre.
  4. Bacon og blomkålbuketter: Skjær baconet i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent. Tilsett blomkålbukettene som du tok vare på til topping, og stek videre i 5 minutter.
  5. Blomkål- og sellerisuppe, fortsettelse: Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha matfløten i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med trøffeloljen, litt salt og pepper.  
  6. Servering: Topp suppen med baconet og de stekte blomkålbukettene, og server multibrødene til retten.