Svineschnitzel med kokte småpoteter, servert med syrlig agurksalat

Svineschnitzel med kokte småpoteter, servert med syrlig agurksalat

4.24 (151)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • vann
  • sukker
  • plastfolie
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Bladpersille
1 bunt
Svineskiver til schnitzel
300 g
Egg
2 stk
(Egg)
Panering
75 g
Sitron
½ stk
Hvetemel
3 ss
(Egg, Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Agurk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
3 ss
Vann
3 ss
Sukker
1 ts
Tobladssalat
50 g
Sennepsvinaigrette
½ pakke
(Sulfitt, Sennep)
Urtedressing
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Sitron
¼–½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 755 kcal
  • Fett: 47 g
  • Karbohydrater: 45 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og finhakk persillen. Vend persillen inn med potetene ved servering. 
 Legg svineskivene utover en skjærefjøl. Dekk dem med et stykke plastfolie, og bank dem tynnere med en liten kjele. Skjær skivene i to. Visp eggene sammen i en bolle, ha 3 ss hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Krydre svineskivene med salt og pepper, og vend dem i hvetemelet, de sammenvispede eggene og til slutt i paneringen.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek schnitzlene i omtrent 3 minutter på hver side, til de er gylne. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over. Legg schnitzlene over i en ildfast form eller på et stekebrett med bakepapir, etter hvert som de blir ferdige. Stek schnitzlene i ovnen i 5 minutter før servering. Press over saft fra sitronen ved servering. 
Bland sammen 3 ss eplesidereddik, 3 ss vann og 1 ts sukker i en liten serveringsbolle. Kutt agurken i tynne skiver. Ha agurken i laken, og bland godt. 
Skyll og tørk salaten. Ha salaten i en serveringsbolle, og vend inn sennepsvinaigretten. 
Ha urtedressingen i en liten skål, press over saft fra sitronen, og rør det sammen. 
Vel bekomme!