Hvit pizza med aromasopp og squash, toppet med balsamicosyltet rødløk og ruccolasalat
Vegetar

Hvit pizza med aromasopp og squash, toppet med balsamicosyltet rødløk og ruccolasalat

4.29 (103)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje
Rødløk
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sukker
2 ts
Squash
½–1 stk
Aromasopp
100 g
Pizzabunner
2 stk
(Hvete, Rug)
Fersk mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Crème fraîche
75 g
(Melk, Laktose)
Steinsoppesto
½ glass
(Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1026 kcal
  • Fett: 55 g
  • Karbohydrater: 100 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Oppbevar eventuelle pizzarester i kjøleskapet. Den smaker utmerket dagen etter.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i balsamicovinaigretten og 2 ts sukker, og stek videre i 1 minutt.
Skyll og kutt squashen i tynne skiver. Legg squashskivene utover en stor tallerken, og strø over litt salt. La squashen ligge i 5–10 minutter, slik at litt av fuktigheten trekkes ut. Tørk skivene med litt kjøkkenpapir. Rens soppen fri for jord, og del den i skiver. 
 Bland crème fraîchen og steinsoppestoen med litt salt og pepper i en skål.
Legg pizzabunnene utover stekebrett med bakepapir. Fordel crème fraîche- og steinsoppsausen jevnt utover pizzabunnene. Del den ferske mozzarellaen i mindre biter, og fordel den over pizzaen. Topp med grønnsakene, og stek pizzaene midt i ovnen i 5–8 minutter.
 Skyll og tørk ruccolaen. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen ruccolaen og tomaten i en salatbolle, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Topp pizzaene med den balsamicosyltede løken og ruccolasalaten.
God middag!