Kyllingbryst med sprøtt skinn og persillebakte grønnsaker, servert med soppsaus
20-30

Kyllingbryst med sprøtt skinn og persillebakte grønnsaker, servert med soppsaus

Saftig kyllingbryst og persillebakte grønnsaker smaker fortreffelig med denne soppsausen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)

Persillebakte grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
blomkål
Blomkål
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
poteter
Poteter
350 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt

Ovnsbakt kyllingbryst

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
Vann
½ dl

Soppsaus

soppsaus
Soppsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 522 kcal
  • Fett 16 g
  • Karbohydrater 52 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Persillebakte grønnsaker: Skyll og kutt gulrøttene i staver. Kutt blomkålen i buketter. Skrell løken, skyll potetene, og kutt dem i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20 minutter. Skyll og finhakk ønsket mengde av persillen, og bland den med grønnsakene før servering.
  3. Ovnsbakt kyllingbrystSkrell og finhakk hvitløken. Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter, snu den, og stek den i 2 minutter på den andre siden.
  4. Ovnsbakt kyllingbryst, fortsettelse: Legg kyllingen med skinnsiden opp i en ildfast form. Sørg for at stekepannen ikke er så varm. Hell ½ dl vann forsiktig i stekepannen, og kok opp under omrøring. Ha kraften fra stekepannen og hvitløken i den ildfaste formen med kyllingen. Stek kyllingen i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i et par minutter før du skjærer den i skiver. Ta vare på stekesjyen. 
  5. Soppsaus: Ha sausen i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Bland stekesjyen fra kyllingen med sausen.
  6. Vel bekomme!