Squashrøsti med dill, ristede pinjekjerner og potet- og chevresalat
Vegetar

Squashrøsti med dill, ristede pinjekjerner og potet- og chevresalat

4.11 (111)
Under 45 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • sukker
  • salt
  • olje
Poteter
350 g
Ruccola
50 g
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Chevre
100 g
(Melk, Laktose)
Pinjekjerner
1 pakke
Squash
1 stk
Dill
1 bunt
Revet ost
100 g
(Melk)
Egg
2 stk
(Egg)
Hvetemel
1 dl
(Hvete)
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 865 kcal
  • Fett: 54 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp røstiene med litt honning for mer sødme, eller litt limesaft for mer syrlighet.

Del potetene i fire, og kok dem i omtrent 8–10 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 30–60 sekunder, til de er gylne. Legg de ristede pinjekjernene over på et fat.
 Skyll squashen, og riv den på den grove siden av et rivjern. Ha den revne squashen i et dørslag, og strø over litt salt. La squashen stå i et par minutter, før du klemmer ut væsken med hendene. Skyll og finhakk dillen. Bland sammen squashen, dillen, den revne osten, eggene, 1 dl hvetemel, 1 ts sukker og litt salt i en bolle. Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek små, flate kaker av squashblandingen i 4–5 minutter på hver side. Legg røstiene over på en tallerken, og dekk dem med et kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme frem til servering. 
 Skyll ruccolaen i kaldt vann, og bland sammen ruccolaen og de ferdigkokte potetene i en skål, og vend inn sennepsvinaigretten. Skjær chevren i tynne skiver, og topp salaten med chevreskivene. 
Topp squashrøstiene med de ristede pinjekjernene og potet- og chevresalaten.
Vel bekomme!