Kjøttform med søtpotetlokk og vårløksalat
3.79 (114)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Melk
- olje
- salt
- pepper
- smør
- olivenolje
Søtpoteter
2 stk
Gulrøtter
200 g
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Gul løk
1 stk
Karbonadedeig
300 g
Moste tomater
1 flaske
Hjertesalat
1 stk
Vårløk
1 pakke
Melk
Olje
Salt
Pepper
Smør
Olivenolje
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt basilikum i kjøttsausen og revet parmesan i søtpotetmosen for ekstra smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell søtpotetene, og kutt dem i grove biter. Ha søtpotetbitene i en kjele med vann, og kok dem i 15-20 minutter, eller til de er møre.
Skrell gulrøttene, og riv dem på et rivjern. Skrell hvitløken, og finhakk den og løken.
Varm opp en stekepanne med litt olje til full varme. Stek karbonadedeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen, tilsett grønnsakene fra punkt 3, og stek videre i 3-4 minutter, eller til kjøttet er gjennomstekt. Hell over tomatsausen, og krydre med salt og pepper. La kjøttsausen koke på lav varme.
Hell vannet av søtpotetene, og mos dem sammen med 1/2 dl melk, 1 ts smør og litt salt og pepper.
Ha kjøttsausen over i en ildfast form, og fordel søtpotetmosen jevnt over kjøttsausen. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter.
Vask og kutt hjertesalaten og vårløken i strimler. Bland salat- og vårløkstrimlene sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
501 kcal. Protein: 41 g. Karbohydrater: 54 g. Fett: 11 g. *Hvorav mettet fett: 2 g.
God middag!