Laktosefri
Klassiske kyllingfajitas med pico de gallo og guacamole
3.93 (103)
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Gluten
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Tomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
½ stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Olivenolje
2 ss
Rød paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Skivet kyllingfilet
300 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Lime
½ stk
Tortillalefser
4 stk
Lime
1 stk
Koriander
½ bunt
Guacamole
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 913 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne opp oste- eller grønnsaksrester i denne retten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt tomatene i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Finhakk ønsket mengde av chilien. Skrap ut frøene hvis du ikke vil ha en alt for sterk pico de gallo. Skyll og grovhakk all korianderen. Kutt limen i to. Ha tomatene, sjalottløken, chilien, halvparten av korianderen og 2 ss olivenolje i en serveringsbolle. Vend det godt sammen. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og finhakk rødløken. Skjær kyllingen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i to minutter. Skru ned varmen til middels høy, og tilsett paprikaen, rødløken, ingefærblandingen og tacokrydderet. Stek det hele i 6–8 minutter. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Pakk inn tortillalefsene inn i bakepapir, og tilbered dem som angitt på pakken.
Kutt limen i båter, og server båtene, resten av korianderen, pico de galloen og guacamolen til retten.
Vel bekomme!