Kylling tinga på tostada med bønnedipp, fetaost og koriander

Kylling tinga på tostada med bønnedipp, fetaost og koriander

4.33 (152)
Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
  • pepper
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
½ stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Lime
¼ stk
Sukker
2 ts
Svarte bønner
1 pakke
Lime
¼ stk
Tomatsalsa
1 pakke
Paprikakrydder
1 pakke
Tortillalefser
2 stk
(Hvete, Gluten)
Fetaost
50 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 728 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 60 g
  • Protein: 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan varme tortillaene på vanlig måte, og lage en wrap istedenfor å steke dem i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Skrell og finhakk hele løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen, halvparten av løken og ønsket mengde av chilikrydderet i omtrent 2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, ingefærblandingen og hønsebuljongen. Kok opp, skru ned til middels lav varme, og la kyllingen småkoke i 20 minutter. Smak til med saften fra halve limen, 2 ts sukker, salt og pepper. Riv kyllingen fra hverandre med to gafler.    
 Sil og skyll bønnene i kaldt vann. Del limen i to. Ha bønnene, tomatsalsaen og paprikakrydderet i et litermål, og miks det sammen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin. Smak til med saft fra limen, salt og pepper.  
 Kutt tortillaene i 6 trekanter. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje. Stek tostadaene i ovnen i 4–5 minutter, og avkjøl dem på rist. 
 Smuldre fetaoasten i en skål. Skrell og finhakk løken. Kutt resten av limen i båter. Skyll og grovhakk korianderen.
Topp tostadaene med bønnedippen, kylling tingaen, fetaosten, resten av løken og korianderen. Press over litt saft fra limen.  
Vel bekomme!